Sunday, April 17, 2011

Chocolate Walnut Buttermilk Cake




I am always looking for new recipes I may like and when I find one, I end up changing it to my liking. In this recipe I added walnuts, cocoa and cardamom which adds another dimension to the cake. I also added a chocolate icing. The result is a light fluffy cake with an added walnut crunch. It is a perfect cake for Sunday coffee after dinner. Enjoy it as much as I do!

For the Cake

320g flour
65g cocoa
620g sugar
230g butter
6 eggs
250ml buttermilk
125g walnut pieces
1 tsp vanilla extract
1 tsp cardamom
½ tsp baking soda
Pinch of salt

Preheat oven to 165C. Grease a large bunt pan. Mix together the flour, cocoa, baking soda, and salt. Set aside. In a large bowl, beat butter with sugar. Mix in the eggs, one at time, and beating well after each addition. Add the vanilla extract and gently mix in flour mixture alternately with the buttermilk. Pour into pan and bake in preheated oven or 1 hr 30 min. Let cool in pan before turning out onto a plate.

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Bolo de Chocolate, Nozes e Leite Manteiga

Estou sempre à procura de novas receitas que eu possa gostar e quando eu acho uma, acabo por mudar a receita a meu gosto. Nesta receita eu adicionei as nozes, cacau e cardamomo, que acrescenta outra dimensão ao bolo. Eu também adicionei uma cobertura de chocolate. O resultado é um bolo. É um bolo perfeito para o café de domingo depois do jantar. Aprecia-o tanto quanto eu!

Para o bolo

320g de farinha
65g de cacau
620g de açúcar
230g de manteiga
6 ovos
125g de pedaços de nozes
250ml leite de manteiga
1 colher de chá de extracto de baunilha
1 colher de chá de cardamomo
½ colher de chá de bicarbonato de sódio
Uma pitada de sal

Pré-aquecer o forno a 165C. Untar uma forma de bolo com o buraco no meio. Misturar a farinha, o cacau, o bicarbonato e o sal. Por de lado. Numa tigela grande, bater a manteiga com o açúcar. Misturar os ovos, um de cada vez batendo bem após cada adição. Adicionar a baunilha e a mistura da farinha alternadamente com o leite de manteiga e misturar delicadamente. Despejar na forma e assar por cerca de 1 hora e 30minutos. Deixar arrefecer antes de virar-se para um prato.

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