Friday, December 31, 2010

Milk Pudding



I learned to make this pudding many moons ago. A friend had shared this easy recipe with me and has become a family favourite. You can add different flavours to satisfy your pallet. Try a handful of toasted coconut, as it adds a bit of a crunch and the coconut aroma. Or add a shot of your favourite liquor such as Frangelico, Amaretto, Grand Marnier or Port.

For the Caramel

100g sugar
1tbsp water

For the Pudding

300ml condensed milk, sweetened
300ml milk
3 eggs
1 tsp vanilla extract

In small pot cook sugar with water until it caramelizes. Pour into a pudding form or divide into 6 ramekins. Using a blender, mix all the pudding ingredients until smooth. Pour into form or ramekins. Bake in bain-marie in the oven until the centre is set in preheated oven at 190C. Large takes about 45 minutes, small ones take about 20-25. Once pudding has cooled run a knife around the pudding and place an upside down plate on the form/ramekins and with a fast movement flip the pudding onto the plate. To be served chilled.

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Eu aprendi a fazer este pudim ha muitas luas atrás. Uma amiga compartilhou esta receita fácil comigo e se tornou o pudim favorite da minha família. Pode adicionar diferentes sabores para satisfazer as suas paletes. Tente usar um punhado de coco relado tostado. Ou adicionar um copinho de seu licor favorito como Frangelico, Amaretto, Grand Marnier ou Vinho doPorto.

Pudim de Leite

Para o Caramelo

100g de açúcar
1 colher de sopa de água

Para o Pudim

300ml leite condensado adoçado
300ml de leite
3 ovos
1 colher de chá de extrato de baunilha

Fazer caramelo com o açúcar com água.
Deitar o caramelo numa forma de pudim ou dividir em 6 ramequins. Usando um liquidificador, misturar todos os ingredientes do pudim até ficar homogêneo. Espalhar na forma grande ou forminhas. Assar em banho-maria no forno até que o centro esteja solido em forno pré-aquecido a 190C. Um pudim grande leva cerca de 45 minutos, os pequenos levam cerca de 20-25. Uma vez que o pudim tenha arrefecido, passar uma faca ao redor do pudim e colocar um prato de cabeça para baixo por cima da forma / ramequins e com um movimento rápido virar o pudim para o prato. Deve ser servido frio

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