Saturday, November 21, 2009
Carrots & Black Olives
If you eat at a family restaurant anywhere in the Algarve, they most likely will serve appetizers for a small charge. These are house appetizers which are placed at the table without you having to order it. If you eat any of it, even one olive, they will apply the charge to your bill, if you don’t touch it by the time your food comes to the table they will remove it and you won’t be charge a thing. Carrots & Black olives are many times one of those appetizers served with bread and butter. If you haven’t tried, you will for sure get hooked on this one!
500gr Carrots, peeled/ trimmed and sliced in ½ cm coins
2 tsp Salt
2 tbsp Parsley, chopped
1 tbsp paprika, sweet
5 Cloves Garlic, thinly sliced
1 cup Sun dried Black Olives
¼ cup Olive Oil
In medium pot, cover carrots with water, adding 1 tablespoon of salt and bring to a simmer. Cook carrots until fork tender, about 15 minutes. Drain carrots and place in serving bowl. Add the olive oil, olives, garlic, paprika, salt and parsley and toss. Serve as an appetizer with bread or as an accompaniment to grilled meats or fish.
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Conserva de Cenoura com Azeitonas Pretas
Se comer num restaurante em qualquer parte do Algarve, é muito provável que lhe serão servidas entradas por um pequeno custo. Estes são os aperitivos da casa que são colocados na mesa sem ter de encomendá-los. Se comer algo, mesmo que uma só azeitona, o custo será adicionado à sua conta, se você não tocar nos aperitivos até que a comida chegue à mesa irão removê-los e não lhe será cobrado nada.
500 Gramas Cenouras, descascadas / cortados em moedas de ½ cm
2 Colheres de chá de sal
2 Colheres de sopa de salsa picada
1 Colher de sopa de colorau doce,
5 Dentes de alho, em fatias finas
1 Copo de Azeitonas pretas (de preferência azeitonas curadas ao sol)
¼ Copo de azeite
Numa panela média, cobrir as cenouras com água, acrescentando 1 colher de sopa de sal e levar a cozer, cerca de 15 minutos. Escorrer as cenouras e colocar numa tigela.
Adicionar o azeite, azeitonas, alho, colorau, sal e salsa picada e misturar. Servir como um aperitivo com pão ou como acompanhamento com carne ou peixe grelhado.
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